Šest jednostavnih koraka za Vaš sljedeći zeleni event!

Šest jednostavnih koraka za Vaš sljedeći zeleni event!

Šest jednostavnih koraka za Vaš sljedeći zeleni event!

Šest jednostavnih koraka za Vaš sljedeći zeleni event!

Srećom, biti ekološki osviješten ne mora biti teret. Postoji mnogo malih stvari koje organizatori, ustanove i sudionici mogu napraviti kako bi event bio ekološki održiv.

  1. Ne konzumiraj, nego vrati

Pretvorite svoj sljedeći team-building ili neki drugi event u priliku da koristi većem dobru. Vaš tim bi mogao saditi drveće u lokalnom parku, prenamijeniti ostatke materijala ili donirati hranu lokalnom prihvatilištu.

  1. Kupujte veća pakiranja

Umjesto jednokratnih boca vode, koristite šalice i vrčeve ili uređaje za filtriranje vode. Kao alternativu kupovanju pojedinačnih stvari, kupujte veća pakiranja. Ova praksa eliminira otpad i jeftinija je.

  1. Koristite on-line registraciju i sustav ‘checkiranja’

Zaboravite na papir i umjesto toga organizirajte online registraciju. Sudionicima će se svidjeti činjenica da se mogu registrirati u svoje slobodno vrijeme, sa bilo kojeg uređaja i bit će zahvalni da ne moraju stajati u redu na dan eventa.

  1. Sudionicima organizirajte prijevoz

Ako sudionicima vašeg eventa možete organizirati zajednički prijevoz, izgradit ćete zajednicu i istovremeno smanjiti otpad već prije početka samog eventa.

  1. Djelujte lokalno

Koristite lokalne distributere za hranu, dekoraciju, poklone te unajmljujte kad god je to moguće. Budući da će vaš klijent cijeniti vaš trud da djelujete lokalno, svakako podijelite informacije o tome gdje ste našli značajne stavke u planiranju. Za te informacije će Vam biti zahvalno i lokalno gospodarstvo.

  1. Pitajte tim

Imenujte skupinu zaposlenika ili sudionika da budu u odboru, takoreći ‘zelenom odboru’. S vremena na vrijeme oni se mogu nalaziti kako bi razvijali nove zelene inicijative ili poboljšali postojeće.

Biti ‘zelen’ i organizirati ‘green event’ danas nije toliko teško kao što je bilo nekad, pogotovo kada pratite ove jednostavne korake. Ne dopustite da Vaš sljedeći event bude opasan po zdravlje našeg planeta!

 

 

 

 

 

About the Author